Uzlové štafety





V zimním období letošního roku se náš kolektiv zúčastnil dvou uzlových štafet, tedy v brněnském Lískovci a v Bosonohách.
Uzlová štafeta je disciplína pro čtyřčlenné družstvo, kde každý člen váže jeden uzel(lodní smyčka, úvaz na proudnici, tesařský uzel, plochá spojka). Hodnocena je dle času a správnosti uzlů.
Tedy po novém roce začaly přípravy na první naše závody. Trénovali jsme ustavičně a s touto přípravou jsme vyrazili s jedním čtyřčlenným družstvem starších na závody v Lískovci, které se konali 27.1.2018.
Na závodech panoval menší chaos, určitě si dokážete představit houfy dětí všech věkových kategorií a jaký dokáží udělat nepořádek. Ale i přes to, jsme se brzy zorientovali a začali s přípravami. Bohužel jsme 15 minut před startem zjistili, že úvaz na proudnici (nejtěžší uzel), jsme se naučili špatně :( . Nevadí, rychlokurz od zdejších zkušenějších vedoucích nám pomohl, a i přes tuto nesnázi jsme se umístili na krásném 24 místě z 28 účastnících, hlavně zkušenějších družstev. S tímto super výsledkem jedeme domů chytřejší o správný postup úvazu na proudnici. Však to byly první závody. Není moc čas na zahálku, další závody se blíží, tak nezahálet a trénovat.
V sobotu 3.3.2018 jsme vyrazili do Bosonoh už se dvěma družstvy, jedni mladší a jedni starší. Zase nám štěstí nepřeje. Den před odjezdem jeden člen družstva mladších onemocněl. Co teď? No, doplnili jsme družstvo o dalšího člena kolektivu, který dostal rychlokurz až na místě. I přes tyto nepříjemnosti se naši mladší závodnici umístili na 23.místě z 24 zkušených protivníků. Ovšem výsledný čas byl překvapením, 31 vteřin, o celých 10 vteřin rychlejší čas, než nejlepší čas z tréninku. S tímto super začátkem pokračujeme. Čekáme na kategorii starších. Dočkali jsme se. Jdeme na to. Čas 20 vteřin bohužel na postup nestačí, tak tedy končíme na 20. místě, ale to nikomu nevadí, příště budeme zase lepší. Ještě si počkáme na vyhlášení a hurá domů. Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Tyto závody v uzlové štafetě pro nás byly poslední zase do zimy, teď už začíná příprava na štafety a požární útok. Hurá do toho, ať můžeme zase ukázat okolí naše krásné nové dresy a nejšikovnější děti.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Odznaky odborností a specializací

Co potřebujeme umět.....

TFA Podolí 7.4.2018